AFF Kortfilmspaket

AFF Kortfilmspaket


Fem stycken kortfilmer, noga utvalda av Arab Film Festival. Kortfilmspaketet är gratis men biljett och festivalpass krävs.

Filmstart kl 15:30 och sedan löper filmerna i följd. Beräknad sluttid c:a 16:50.

 

1 | On the Ropes

Libanon. 2016. Arabisk dialog med engelsk undertext. 17 min.

ON THE ROPES är en reflektion av det libanesiska samhället genom linsen av en särskild familj vars liv är fast i en limbo - precis som allt annat i landet.


2 | A breath taking

Egypten. 2017. Arabisk dialog med engelsk undertext. 14 min.

En dag bestämmer sig Samira för att förändra sin dagliga rutin efter ett plötsligt kall.


3 | The Waiting Room

Qatar. 2016. Arabisk dialog med engelsk undertext. 22 min.

Två familjer från olika bakgrunder befinner sig plötsligt i en situation där de behöver dela rum med varandra på ett sjukhus intensivvårdsavdelning. Separerade enbart av ett tunt draperi möts två unga kvinnor i gemensamt hopp och förtvivlan när de försöker hantera en förälders insjuknande. Genom känslostormar och sjukhuset monotona rutiner utvecklas ett band mellan de två kvinnorna.

 

4 | Al Shikh Noel

Irak. 2017. Arabisk dialog med engelsk undertext. 21 min.

En muslimsk sheikh bor tillsammans med sitt barnbarn i Irak i ett område som precis blivit befriat från Isis. Sheikhen kämpar för att bringa glädje till sitt barnbarns och kristna vänners hjärta som bor i ett läger för de fördrivna, men terrorismens hand hindrar honom.


5 | War Nest

Irak, UK. 2017. Arabisk dialog med engelsk undertext. 6 min.

När en ung nyrekryterad soldat jagas in i ett hörn av extremister, kan en oväntad allierad vara det som krävs för att rädda hans liv.


Spelschema

Inga tider schemalagda