AFF Dokumentärfilmspaket

AFF Dokumentärfilmspaket


Ett dokumentärfilmspaket med utvalda filmer för Arab Film Festival. Filmerna är gratis men biljett och festivalpass krävs. 

Filmstart kl 13:30 och sedan löper filmerna i följd. Beräknad sluttid c:a 15:00.

 

1 | An ode to Daddy

Danmark. 2017. Dansk, arabisk dialog med engelsk undertext. 39 min.

Maria Berg är en ambitiös ung kvinna som drömmer om en nära relation med sin far. Marias föräldrar skilde sig när hon fortfarande bara var en liten bebis. Hon växte upp tillsammans med sin mor Ruth, som tillhör Jehovas vittnen och med endast sporadisk kontakt med sin libanesiska far, Mohammad. Maria ger sig ut på en resa för att hitta pusselbiten i sitt liv och komma närmare sin far. 

 

2 | Empowered Women

Jordanien, Sverige. 2016. Arabisk dialog med svensk undertext. 16 min.

Mona Nahla drömmer att bli politiskt aktiv för att se till så att diskrimineringen mot människor med funktionsvariationer får ett slut. Hon menar att det är samhällets fel när offentliga platser inte är skapta för alla, och att människor med funktionsvariationer inte ska behöva lida av detta. Själv blev hon diagnostiserad med polio som ung och har blivit delvis paralyserad i benen som ett resultat av sjukdomen.

 

3 | Nouran

UAE. 2016. Arabisk dialog med engelsk undertext. 15 min.

En syrisk konstnär talar om de svårigheterna hon möter som flykting efter att hon lämnat Syrien för att försöka uppfylla sina drömmar.

 

4 | Lament Bzbz

Irak. 2016. Arabisk dialog med engelsk undertext. 20 min.

Filmen återspeglar lidandet och plågorna hos den stora skala av social, kulturell och etnisk mångfald som finns bland de förskjutna och flyktingarna i Irak.


Spelschema

Inga tider schemalagda